Veelgestelde vragen

Een grote kans dat er te veel water in de spa is gedaan. Laat een beetje water uit de spa lopen. Mogelijk is het condens. Opletten bij het afnemen van de cover. Er kan ook een leiding of verbinding lek zijn. Neem in dit geval na het uitsluiten van de andere opties contact op met onze klantenservice.

Mogelijk staat de jet op de gesloten stand. Draai je jet naar rechts om te openen. Een andere mogelijkheid is dat de jet er niet correct in zit. Probeer de jet er opnieuw in te draaien.

De temperatuur is niet goed ingesteld. Stel de juiste temperatuur in. De temperatuur voeler zit niet meer op de daarvoor bestemde plaats of is kapot. Neem contact op met onze klantenservice bij vragen.

Er zijn 4 mogelijke oorzaken:

  • De spa is niet juist ingesteld. Stel de gewenste watertemperatuur in;
  • De spa heeft misschien meer tijd nodig. De spa warmt ongeveer een halve graad per uur op. De lucht controls staan open De spa heeft dan veel meer tijd nodig om op te warmen. Sluit de lucht controle;
  • Mode button staat op SLP = sleep. Op deze ‘vakantiestand’ warmt het bad niet op;
  • Mode button staat op ECO = economy. Op deze stand wordt het bad alleen verwarmd in de filter periode.

Er zit een programma op de spa die dit aanstuurt. Dit is om te voorkomen dat het water te lang stil staat. Op deze manier worden bacterie groei tegen gegaan.

De jacuzzi is bezig met verwarmen of filteren. De spa kan in deze situatie niet uitgezet worden.

Lees ons blog over onderhoud van een spabad. Een andere oorzaak kan zijn dat het aantal opgeloste middelen boven 1500 ppm ligt. Het kan zijn dat de ozonator kapot is. Je kan dit het beste controleren als het donker is. Neem het paneel weg en kijk of je een cilindervormig zwart apparaat met een doorsnede van 6 cm en een lengte van 25 cm ziet. Als er licht vanaf komt, dan is het goed. De ozonator werkt. Komt er geen licht vanaf, neem dan contact op met onze klantenservice.

Waarschijnlijk staat het water niet halverwege de skimmer. Vul je spabad met water tot het waterlevel is bereikt.

Waarschijnlijk staat het water niet halverwege de skimmer. Water bijvullen tot het waterlevel is bereikt, lost dit probleem op.

Komt het water tenminste tot hermidden van de skimmer (water level? Zo niet, vul dan de spa bij met wat meer water. Het kan zijn dat er bij het opnieuw vullen van de spa een luchtbel gevormd wordt in het systeem. Een paar keer op ‘aan’ en ‘uit’ drukken van de betreffende motor en/of iets water/lucht kan ontsnappen bij het aftrappen van de spa.

Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit. Kijk ook of de zekering er nog in zit. Staat de aarde op ‘aan’? Mocht het in herhaalde keren voorkomen dat de zekering eruit schiet en/of de aarde, raadpleeg dan een elektricien of neem contact met ons op.

Contact opnemen is erg gemakkelijk! Surf direct naar de contactpagina en neem contact op met een van onze professionals. We helpen graag verder. Je kan ook direct een mailtje sturen naar info@spabadlimburg.nl of telefonisch met onze klantenservice contact opnemen via: +31 46 4000 245

Wij verkopen van verschillende merken verschillende modellen spa’s en jacuzzi’s. Elk merk heeft zijn eigen garantievoorwaarden en bepalingen, deze lees je op de desbetreffende merken pagina.

Wil je meer weten over de verwachte levertijd van een van onze producten of wil je informatie over de status van jouw bestelling? Neem direct contact op met onze klantenservice via: + 31 46 4000 245 of per mail contact op met onze klantenservice.

Vrij simpel en niet eens zo tijdrovend! Reinig je spabad op de juiste manier en op de juiste momenten. In ons assortiment vind je talloze onderhoudsproducten die het schoonmaken en schoonhouden vergemakkelijken. Lees alles over het onderhouden van jouw spabad op ons blog.

Wat betreft spabaden bestaat ons assortiment uit HotSpring Spa’s en Passion. Als we praten over onderhoudsproducten hebben we een breed scala aan verschillende onderhoudsproducten van onder andere: SeaKlear, Passion, AquaEasy en AquaFinesse.

NAVIGATIE

Recent bekeken

Close

Close

Categorieën

Meer informatie?

Direct meer weten over onze spa's en de mogelijkheden? Laat je contactgegevens achter en wij komen snel bij je terug!